Architektura i nowoczesne budownictwo – Hills House / Ignacio Correa

Alfredo Gildemeister Architekci: Ignacio Correa Lokalizacja: San Vicente de Tagua Tagua, Chile Inżynieria Struktury: Alberto Ramirez Rok Projektu: 2012 Zdjęcia: Alfredo Gildemeister + 18 Obszar Projektu: 330.0 m2 Wykonawca: Osvaldo Chavez Obszar serwisu: 5000 m2 Dom znajduje się w San Vicente de Tagua Tagua, na północnym pogórzu systemu.
To miejsce wyróżnia się pod względem orientacji, 40% nachylenia i morfologii gleby.
Komisja zaangażowała dom, który wymagał centralnego sądu lub patio, który organizuje projektowanie różnych programów.
Jeśli chodzi o przestrzenie wewnętrzne, konieczne było podkreślenie ciągłości zaangażowanych przestrzeni, tak aby zintegrować różne działania, które zostały w nich opracowane.
Propozycja projektu wymagała nałożenia warunków lokalnych na czynniki zaangażowane w komisję.
W ten sposób projekt rozpatrywany jest od pytania o to, jak stworzyć centralne patio i zintegrowaną przestrzeń wewnętrzną oraz jak oba są w stanie ustanowić połączenie architektoniczne z miejscem i jego cechami.
.
Alfredo Gildemeister Mając to na uwadze, zorganizowaliśmy podłużne programy terenowe, równoległe do wzniesienia i patrząc na dolinę.
W ten sposób zawarliśmy i zdefiniowaliśmy przestrzeń między budynkiem a wzgórzem, która oznacza ogólny obieg projektu.
.
Alfredo Gildemeister Pomysł rozważenia projektu z jego sekcji pozwala nam zdefiniować i skonstruować jego przeglądy, pierwszy dotyczący doliny, który daje mu projekcję wewnętrznego nieba, ściskając nasz wzrok ku poziomemu miejscu.
Drugie spojrzenie koncentruje się na wzgórzu i jego szczycie, co daje większą wysokość wnętrzom, które rozpoznają bardziej bezpośredni kontekst krajobrazu wspinaczkowego.
.
Alfredo Gildemeister Wreszcie, wewnętrzne przestrzenie są organizowane przez umieszczenie sypialni na wschód, w kierunku wąwozu, który chroni ich prywatność.
Przestrzenie mieszkalne są umieszczone na północ od wzgórza, tak aby jednocześnie miały widok na dolinę i wzgórze.
Przestrzenie te podążają za sobą z salonu, jadalni, kuchni aż do grilla, w ten sposób są rozumiane jako część stałej przestrzeni.
W ostatecznym rozrachunku dostęp do projektu budowany jest na podstawie rampy, która rozpoczyna się na niskim i odległym poziomie od projektu, i która wspina się aż do tarasu wejścia.
.
Plan piętra Alfredo Gildemeister 01
[hasła pokrewne: hurtownia portfeli, gabloty wewnętrzne, młyny kulowe ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: gabloty wewnętrzne hurtownia portfeli młyny kulowe